Recensies Petra Berger, Barbra Streisand, La Bloemen

Met vriendelijke groet,
Frits Vinju

CD Petra Berger Touched by Streisand 

Uiteraard is Streisand niet te evenaren laat dat duidelijk zijn, toch komt Petra Berger die even een andere richting heeft gemaakt erg dicht in de buurt, ik heb zijdelings e.e.a. mogen meemaken waaronder het miniconcert bij omroep Max waar zij even een stukje liet zien en vooral horen wat gewoon helemaal top was.
De cd Touched By Streisand zal mijn inzien erg goed ontvangen worden op de markt, gelukkig blijft Petra Berger ook haar oude bekende genre zingen maar deze cd is een geweldig stukje kwaliteit, emotie, gevoel.
USA heeft Barbra Streisand, Het antwoord komt uit Nederland Petra Perger, een echte diva dus, vooral het nummer The Way We were is helemaal te gek.
Veel succes met je optredens de komende maanden in 2013.

Petra zingt tijdens haar optredens haar eigen stijl muziek maar ook de bekende nummers van Barbra Streisand komen op haar repertoire voor, ze kruipt dan in de huis van Barbra Streisand en laat haar grote klasse zien en uiteraard horen.
 
Frits Vinju
Almere
 

Barbra Streisand - Guilty Pleasures - Recensie

 
 
3.0

Review informatie:

Artiest Barbra Streisand
Titel Guilty Pleasures
Genre softpop
Label ColumbiaSONY BMG
Editie Revolver 1 | jan 2006
Auteur Swie Tio
 
Hoewel de bigger than life- status van Barbra Streisand als zangdiva vooral behaald lijkt in het lichte muziekgenre, zijn het de popvrijages met onder anderen Neil Diamond, Donna Summer en Céline Dion die De Neus enkele van haar grootste successen opleverden. De ultieme kaskraker was Guilty, het album waarvoor Bee Gees-opperhoofd Barry Gibb tekende als songschrijver, producer en duetpartner. Een kwart eeuw later doet het tweetal die samenwerking nog eens dunnetjes over met Guilty Pleasures, waarop Streisand andermaal bewijst ook de Bee Gees-stijl naar haar gouden keel te kunnen zetten. Gibb wijkt namelijk ook ditmaal niet noemenswaardig af van zijn beproefde repertoire van zwierige ballads en dansbare midtempopop, waarbij Streisand zich niet te beroerd toont hier en daar flink uit te halen – uiteraard zuiver als geen ander. Gibb zelf zet zijn beroemde falset strategisch in, met als mooiste resultaat het van een verrukkelijke melodie voorziene (Our Love) Don’t Throw It All Away.
 

Karin Bloemen zingt/sings Streisand

CD 2006 La Bloemen zingt Streisand zowel Nederlandstalig evenals Engelstalig.

Het project rondom de liedjes van Barbara Streisand vindt zijn oorsprong lang geleden. Karin Bloemen, een meisje van 14 jaar, fietst zingend door het Noord-Hollandse landschap. Op haar ‘repertoire’ staat Streisand. De begeleiding door een orkest bestaat alleen in haar verbeelding.

De onlangs verschenen cd ‘Bloemen zingt/sings Streisand’ bevat bekende Engelstalige nummers en Nederlandse vertalingen daarvan. Deze zijn gemaakt door Koen van Dijk, Onno Koster en Friso Wiegersma. De nieuwe arrangementen komen van Onno Krijn, Erik van der Wurff en Sebastiaan Koolhoven. Het orkest van nu is echt: het Metropole Orkest.

Meer gevoel
Karin Bloemen doet geen poging Barbara Streisand te imiteren. De stem van Bloemen is lager en heser en haar benadering is minder klassiek. Bloemen imponeert minder met haar stem, maar legt duidelijk wel meer gevoel in de uitvoering van de liedjes. De Amerikaanse benadering verschilt, zo blijkt dus ook in dit project, van de meer doorleefde Europese liedcultuur.

 

Friso Wiegersma
Bijzonder en ontroerend is de betrokkenheid van tekstdichter Friso Wiegersma. Hij schreef in het laatste jaar voor zijn dood zes van de dertien Nederlandse teksten, waaronder ‘Wat voorbij is’ (The way we were).

Alles
Wat voorbij is en vergaan
Is niet weg, niet echt vergeten
Alles blijft bestaan

Want het verleden, slaat door het heden
En je verleden
Dat blijft bestaan
Alles..

‘Bloemen zingt/sings Streisand is een lovenswaardig en mooi uitgevoerd project, goed verzorgd tot de verpakking aan toe. Hiermee brengt Karin respectvol eer aan haar idool én aan woordkunstenaar Wiegersma

 

Frits Vinju

 

Petra Berger Eternal Woman 2006

  

 

Petra Berger geboren in Amstelveen op 23 oktober 1965 als tweede dochter in een gezin met drie meisjes. Een letterlijk harmonieus gezin waarin muziek een grote rol speelde. Toen ze op school zat droomde ze al veelvuldig van een carrière als zangeres, maar koos toch voor iets praktisch. Opgevoed met tips als "zekerheid voor alles" lag een carrière in het bedrijfsleven meer voor de hand. Dus begon ze op 17 jarige leeftijd bij computerfirma H. P. waar ze vijf jaar lang werkte. In de avonduren studeerde ze, bedrijfseconomie, marketingmanagement en public relations….
Later reed ze heel Nederland door om computers te introduceren bij allerlei bedrijven .

Op een bedrijfsfeest had ze voor de lol met een paar collega's een bandje gevormd waarmee ze 2 liedjes speelden, toen drong het tot haar door dat ze liever ging zingen…
Samen met haar zusje liet ze zich inschrijven bij de soundmixshow. Samen met haar zus haalde ze het tot de finale met het nummer I Know Hem So Well…Daarna werden ze bekender en kregen al gauw opdrachten voor optredens. Samen met haar zus vormde Petra het zangduo Chess en hadden ze samen een aantal hits.

Je begrijpt het wel ze stopte met de computers en stortte zich op haar zangcarrière
Een lange weg volgde maar tijdens de optredens en het zingen voelde ze dat ze meer wilde, ze wilde ook dolgraag in een musical zingen en spelen. Ze is op zangles gegaan, pianoles, dansles en acteerles. Ze ging op auditie voor Les Miserables maar in de laatste ronde ging ze niet door. Op een gegeven moment werd ze gebeld door Joop v/d Ende Theaterproducties om auditie te doen voor de rol van Johanna in Sweeney Todd, ze kreeg de rol. Daarna kreeg ze nog meer rollen totdat ze kinderen kreeg en zoals ze zelf zei de mooiste rol van haar leven ging vervullen; de moederrol. Ze nam voor korte tijd afstand van haar zangambities maar niet erg lang, Samen met haar echtgenoot Jeroen Englebert en bracht haar eerste soloalbum uit. Eternal Woman.

Petra heeft een hele mooie en engelachtige stem, deze cd ( Enternal Woman) stond maanden lang hoog in de albumcharts en werd snel met goud bekroond. ( na 6 maanden ) De cd wordt een nationaal en internationaal succes, In o.a. de landen België, Finland, Mexico en Spanje was het een groot succes.

De liedjes;

1) Terra Promessa (3:52)….het lied beschrijft de gevoelens van de laatste koning van Italië, Maria di Savoia, wanneer zij haar beloofde land moet verlaten…Een heel mooi nummer, klinkt erg aangenaam

2) Close Your Eyes (3:45)…. een bewerking van de pavane van Fauré, gaat over de hypocriete houding van het Franse hof tijdens de revolutie. Niemand heeft echter Louis XVI en zijn Marie-Antoinette van een berechting kunnen redden. …Een van mijn favorieten nummers van deze cd, het is een mooi rustig nummer, waarin goed gezongen wordt.

3) Boadicea (3:42) ...het nummer gaat over de bloeddorstige Engelse koningin, hoe kon zij met haar enorme strijdmacht de slag verliezen van een handvol Romeinen? Was zij zo uit op wraak dat zij vergat na te denken over de strategie ?….Een goed nummer, met veel pit en ritme erin.

4) The Girl Looking Into Me (3:18).. .een danseres kijkt in de spiegel en ziet dan het verhaal van Mata Hari. Uitvindster van de striptease, minnares, spionne, wie wilde haar dood hebben ?…Een leuk nummer, wat lekker in het gehoor ligt

5) If I Had a Wish ( 3:48)… Dit lied gaat over de legendarische keizerin Sisi van het Habsburge Oostenrijk, Perta uit in dit liedje de wens dat het leven van haar (Sisi) anders gelopen was, met een gelukkig eind…Een goed nummer waar mooi in gezongen wordt maar ook de muziek erin is erg goed.

6) When He Spoke My Name (3:53) dit nummer gaat over Maria Magdalena, over haar gevoel en haar verbazing beschreven op het moment, dat Jezus Christus haar, na Zijn opstanding, als eerste aanspreekt…..Dit is een van mijn favorieten nummers van de cd, een lied met mooie muziek en met mooi gezang.

7) Eres Todo Para Mi (3:49)..Jij bent alles voor mij, zegt de arme Johanna de Waanzinnige tegen het dode lichaam van haar echtgenoot, Filips de Schone. Zoals zijn naam al aangeeft, was Filips populair bij de vrouwelijke bevolking van het Spaanse rijk. Johanna kon hem na zijn dood maar niet begraven, totdat ze door haar familie tot haar dood in haar kasteel werd opgesloten…..Een redelijk nummer, met goede muziek


8) I'm Coming Home.(3:21)… Een lied over Jeanne d'Arc, Jeanne's Heiligen, stemmen die alleen zij kon horen, bevalen haar Frankrijk te bevrijden en de koning op zijn troon te zetten. Dat lukt haar, als 17-jarige generaal van de Franse troepen. Ze wordt verraden en overlijd op de brandstapel…Dit lied klinkt erg mooi, de zang is erg mooi en de muziek komt ook erg goed uit.

9) Now's The Time (3:42)… Ik zal me snel aankleden, zonder me op te maken zei Catherine de Grote toen ze werd wakker gemaakt door een officier van de Russische keizerlijke garde. De opstand tegen haar man, Tsaar Peter was begonnen. In dit lied vraagt Catherine het leger zich aan haar zijde te scharen….Dit nummer is lekker vlot, klinkt erg aangenaam.

10) I'm Still a Queen (3:45)… Vergeten door het land waar ze was opgegroeid, verstoten door haar koninkrijk, berecht door haar eigen nicht? Het trieste relaas en einde van Maria Stuart wordt in overwegend haar eigen woorden vertolkt….Een van mijn favorieten nummers van deze cd, het is een triest liedje, waar moeite en verdriet in voorkomt maar ook hoop en kracht….een goed nummer dus met veel pit erin.

11) All for Love.(3:36)… Koningin Cleopatra van Egypte had een droom: Samen met haar man regeren over het gecombineerde Egyptisch/Romeinse rijk. Na de moord op haar minnaar Julius Caesar stort zij zich in de armen van Marcus Antonius. Ze geeft hem alles wat hij begeert. Haar rijkdommen, haar leger, haar vloot, haar macht. Allemaal voor niks….een goed en vlot nummer

Deze cd luister ik redelijk veel, ik vind de muziek en de zang erg mooi van Petra. Wat mij ook erg aanspreekt aan deze cd, is dat het nummers zijn met een achtergrond, met een verleden, vrouwen uit de geschiedenis die belicht worden. Dat maakt voor mij de liedjes nog mooier. De emoties van de vrouwen klinken door in de muziek en het gezang. Een echte aanrader deze cd.

Frits Vinju

Petra Berger Mistress 2004

26 September 2004) Dutch classical-contemporary crossover songstress, Petra Berger, soars to the heights with her second album, Mistress (Universal Music (NL) 0602498080597, 2004). Her exquisite soprano voice enraptures the listener with beautiful classical and pop renditions. Enthusiasts of Laura Turner (feature), Sarah Brightman (Harem review) and Emma Shapplin (Etterna review), Izzy (Cooper) (New Dawn review) and similar artists are certain to be delighted with this album.

Petra chose thirteen famous women as the source of her inspiration. The album tells a story of the mistress, the scorned wife and the cheating husband. The roles are personified by famous women and her singing/storytelling brings about the emotions of despair, sadness, love, humiliation, jealousy and revenge. The power of her beautiful voice brings a new meaning to an angelic aria.

Petra adds to the ambiance of her story by singing in Italian, English, French and Spanish. Each of these languages helps to transform the music from a delicate tale to a robust masterpiece. The musical arrangements by her husband, Jeroen Englebert, and Pim Koopman make this album truly outstanding, in addition to the gorgeous performance by the remarkable Petra.

 Each song is a standout, all unified by the central theme. Her range is extensive, and with outstanding clarity, she brings great joy in her dazzling classical and contemporary musical interpretations. From the contemporary "What He Means To Me" to the radiant classical aria in "Passion" adapted from ‘Rêverie’ by Debussy and title track, "Mistress", adapted from "Adagietto" in Mahler's Fifth Symphony, Petra charms and beguiles the listener.

 

Her innovative style, blended with her romantic, pure and emotional vocals, creates an album with powerful musical style. Her soaring operatic style crescendos into a true success.

Frits Vinju

 

Petra Berger & Jan Vayne Crystal 2008

 

 

 Berger/Vayne Production

Van Ennio Morricone tot John Ewbank en van Herman van Veen tot Simon & Garfunkel. De persoonlijke, uitgeklede bewerkingen van bestaande stukken op deze cd zorgen voor een intense beleving van de muziek en de teksten. Om de puurheid en dynamiek te bewaken zijn alle stukken in één live sessie opgenomen in de studio.


Petra Berger:

"Het idee voor dit album is ontstaan tijdens onze gezamenlijke theatertour Dichtbij. We kregen na afloop zoveel verzoeken van mensen voor muziek van ons optreden, dat we besloten daar iets mee te doen. Net als in de show zijn de stukken op dit album puur en onopgesmukt met alleen piano en zang, hier en daar aangevuld met gitaar, viool en bandoneon. Je hoort twee solisten die elkaar niet in de weg zitten, die elkaar juist de ruimte geven, maar wel allebei als solisten duidelijk naar voren komen."


Jan Vayne:

"Onze samenwerking heeft ons beiden een breder muzikaal blikveld gegeven. Het geeft houvast. Ik ben als solist bijvoorbeeld graag een losgeslagen improvisator. Nu heeft elk stuk een vaststaand thema, en is Petra als het ware een kapstok waar ik omheen bouw, en die me vervolgens weer improvisatiemogelijkheden geeft. Op haar soloalbums is Petra gewend dat haar zang wordt ingebed in een groot orkest en koren, dus voor haar is dit juist een stap naar kwetsbaarheid. Die synergie is waar de kracht van onze samenwerking zit."

Ook deze cd is weer een stukje vakwerk vol passie, emotie, kwaliteit.

Frits Vinju

 

 

Petra Berger Here And Now 2006

 
Voor haar nieuwe CD "Here and Now", besloot Petra het heel dichtbij te zoeken en nummers te zingen die weerspiegelen hoe zij op dit moment in het leven staat.
Het resultaat is een heel intieme en warme CD.. Het centrale thema is de liefde, maar dan wel in heel verschillende verschijningsvormen: de liefde van een zoon voor zijn overleden vader (If came the hour), de romantische liefde, de liefde tussen twee vriendinnen (we can"t let go), de onverbrekelijke band die je als moeder voelt met je kind: Conta sempre su di me, wat zoveel betekent als: wat je ook doet, wat er ook gebeurt, je kunt altijd op me rekenen. De muziek is van Tjeerd Oosterhuis, die dit album samen met Jurre Haanstra heeft geproduceerd. En dan is er tenslotte de alles zeggende titelsong "Here and Now", die in tekst (Petra Berger) en muziek de complete emotionele lading van het totale album omvat. Gebaseerd op de boeken van de mysticus Eckhart Tolle is het een geestdriftige en intens opgewekte aanbeveling aan ons allemaal om de mislukkingen en pijn van het verleden los te laten, niet meer bang te zijn en bewust te gaan leven in het "Here and Now..."

Feel deep within your sense of being
See your own true self awakening
Be where you are right now
The present moment holds the key
Don"t keep the past alive
Allow the Now to be
Eternally.
 
Wat een vakwerk van onze enige echte diva Petra Berger
 

 Frits Vinju

 

  
 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 12:49

Beste Julius f.vinju@hccnet.nl groet Frits Vinju

...
26.11 | 13:13

Ik heb nog een foto van mijn schoonvader uit de tijd , maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen. Dries van Eekelen bokste bij Jan Loosekoot in de Valkenburgstr

...
25.11 | 14:45

Heer Ferringa, Deze naam zegt mij niets, ik ben ook van een andere generatie, wellicht kan ik wat oudere sporters eens vragen, groet Frits

...
25.11 | 12:01

Hallo, zegt de naam Andries van Eekelen u iets ?
Nu 87 jaar en gebokst in de jaren 50.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE