Biografie Petra Berger

Biografie Petra Berger

Als er iemand tot de top van de Nederlandse zangeressen behoort, is het met recht Petra Berger. Petra heeft de bijzondere gave om mensen echt te raken met haar stem en op die manier alle mogelijke emoties los te maken. 


In 2011 keert Petra Berger met haar nieuwe cd en haar theatervoorstelling “Touched by Streisand" terug naar waar haar passie en haar droom om zangeres te worden begon; levende legende Barbra Streisand. Dit gegeven is dé inspiratiebron geweest om een geheel nieuwe muzikale richting te kiezen. De titel ‘Touched by Streisand' maakt direct duidelijk wat men kan verwachten:

Een muzikale reis waarbij het publiek geraakt en meegenomen wordt langs de mooiste streisand classics, aangevuld met de beste songs die passen in de Streisand feel. Dit alles gebracht met de indrukwekkende passie, elegantie, charme en de internationale allure waar Petra Berger zo bekend om is.

Ondanks dat ze al op jonge leeftijd het gevoel had dat het voorbestemd was om zangeres te worden volbracht ze met succes haar studie marketing en bedrijfseconomie en werkte ze een aantal jaren in de IT-branche.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, haar talent kon niet ongemanifesteerd blijven. Na een succesvolle kennismaking met de wereld van entertainment in het destijds zeer populaire t.v. programma ‘de soundmixshow' richt ze met haar zus lida het duo chess op.

Petra’s ambitie om in een musical te spelen leidt ertoe dat zij fanatiek trainingen volgt op gebied van zang, dans en acteren.
In 1993 krijgt zij haar eerste grote musicalrol aangeboden door ' Joop van den Ende Theaterproducties ' in Stephan Sondheim's musical sweeney todd. Vervolgens richt ze haar focus ook op het buitenland en speelt het seizoen daarna in Belle en het Beest in Duitsland en schittert in de rol van Maria in The Sound of Music in een Belgische productie.

In 2001 krijgt Petra, inmiddels moeder van twee kinderen, een contract aangeboden bij platenmaatschappij Universal . Op haar eerst solo album “eternal woman" kruipt de zangeres in de huid van elf legendarische vrouwen uit de wereld geschiedenis. Het album bevat prachtige nieuwe composities maar ook eigentijdse bewerkingen van klassieke werken in een unieke combinatie van pop- en klassieke arrangementen. Eternal Woman sloeg overal ter wereld aan, waaronder in Mexico, Taiwan, Israël en Turkije, landen met heel uitlopende tradities en culturen. Het album werd razendsnel goud en vervolgens platina. 

In 2003 werkt Petra aan een tweede album, Mistress. Op dit album draait het vooral om de belevingen en emoties van beroemde minnaressen uit de geschiedenis. Dit album levert Petra een nominatie op voor de Edison Klassiek. Optredens met toonaangevende symfonie orkesten en een reeks glansrijke optredens tijdens de Night of the Proms concerten volgen.
Na twee succesvol theater tournees, waarin Petra met haar eigen band en koor langs de Nederlandse theaters trok met een spectaculaire compilatie van beide cd's, besluit zij in 2006 om zich te richten op een nieuw album.

Het album “here and now" wordt een zeer persoonlijk album waarop Petra ook tekent voor een aantal mooie liedteksten. Tijdens de gelijknamige, derde solo-theatertour ontvangt zij niets dan lof van zowel publiek als recensenten.
Petra’s bijzondere talent was inmiddels ook de wereldberoemde tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina opgevallen. In 2006 zing zij met Bocelli drie prachtige duetten tijdens zijn stadion concert in gothenburg. In 2007 neemt Petra een duet op met de Italiaanse tenor Alessandro Safina, bekend van zijn grote hit luna, en was zij ook gastsoliste tijdens zijn concerten in het Amsterdamse Concertgebouw.
Voor de tune van het populaire tv-programma Korenslag schreef en zong Petra een Nederlandse tekst op de titelsong van haar album “here and now".

Een muzikale samenwerking in 2005 met pianovirtuoos Jan Vayne enthousiast ontvangen theaterprogramma's ‘van Bach tot ABBA' en ‘dichtbij' leiden als vanzelf tot de prachtige akoestische cd ‘Crystal' en de al even geslaagde reeks ‘Kathedraalconcerten' in grote kerken en kathedralen. Haar veelzijdigheid als zangeres wordt in dit programma ‘s nog eens extra benadrukt; van klassiek tot pop, van chanson tot Nederlandstalig. Met evenveel vuur en passie toert Petra in een muzikaal uitstapje in 2009 met het tango- orkest Tango Dorado door het land.

In 2011 start Petra een nieuw project waarmee een droom vervuld wordt die al jaren bij haar speelt. Met ‘Touched by Streisand' keert Petra terug naar waar het voor haar dus allemaal begon: Barbra Streisand. Haar stemgebruik, de warmte en de emotie die zij in iedere noot en zelfs in iedere ademhaling weet te leggen stimuleren Petra nog steeds om haar persoonlijke gevoelens en emoties in muziek te vertalen en te delen met anderen. Op de gelijknamige cd en in de theatervoorstelling komen niet alleen de mooiste songs van barbra streisand aan bod. Petra heeft ook gekozen voor nummers die voor haar persoonlijk van grote waarde zijn en die perfect aansluiten bij deze stijl muziek. 

In 2012 viert Petra haar 25 jarige jubileum met een serie theaterconcerten. Alle hoogtepunten uit haar muzikale carrière zullen hierin de revue passeren waarmee haar veelzijdigheid als zangeres nog eens extra onderstreept wordt

 

Petra Berger CD Touched by Streisand 2011.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 12:49

Beste Julius f.vinju@hccnet.nl groet Frits Vinju

...
26.11 | 13:13

Ik heb nog een foto van mijn schoonvader uit de tijd , maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen. Dries van Eekelen bokste bij Jan Loosekoot in de Valkenburgstr

...
25.11 | 14:45

Heer Ferringa, Deze naam zegt mij niets, ik ben ook van een andere generatie, wellicht kan ik wat oudere sporters eens vragen, groet Frits

...
25.11 | 12:01

Hallo, zegt de naam Andries van Eekelen u iets ?
Nu 87 jaar en gebokst in de jaren 50.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE