Grote vriend Georgi 2022

 

 

Na een leven lang werken bij 1 werkgever Xerox Nederland B.V. in diverse functies en diverse locaties was het tijd voor een lief hondje, in mijn huwelijk hadden wij Bowie, Donna & Angel, het liep anders, ook mijn werkzaamheden verliepen anders, ik besloot als vrijwilliger te werken in verpleeghuis De Cordaan Oude Rai Amsterdam, 3 geweldige jaren maar nu was het tijd voor een makkertje, een echte vriend.

Lid geworden van www.verhuisdieren.nl en de zoektocht was begonnen, helaas lukte het steeds niet, de reden ? 2 weken geleden werd ik gebeld dat er een Jack Russel was aangekomen uit ( Rhodos ) ook een liefde van mij maar ik moest snel beslissen binnen 1 uurtje, hij was redelijk actief en vooral vervelend naar katten, niet gedaan dus.

Op dezelfde dag ging de telefoon met Annette de Vogel de motor van Dutch Animal Care een soort tussenpersoon achter www.verhuisdieren.nl of ik nog interesse had in Georgi, ik had er eerder opgeschreven maar was afgevallen, ja uiteraard !

Ik kreeg een huisbezoek voor inspectie en mocht kennismaken met Georgi in Hekelingen richting Spijkenisse, door diep trieste omstandigheden mocht Georgi weg, ik kwam binnen bij Tamara en al snel kwamen we in gesprek en ontstond er een klik, het was warm, het voelde goed maar ook veel verdriet, uiteindelijk ben ik na 1,5 uur vertrokken met Georgi op de voorbank richting Almere Muziekwijk, het was een rit van ruim 1.45 uur drukke wegen en files, Georgi was in Almere aangekomen, de liefde bloeide snel, we gingen samen Almere verkennen, 5 tot 6 keer per dag, de bank was zijn vriend, ook mijn bed kroop hij gewoon in, morgen 01maart  2022 is Gerogi een week bij mij, niet meer weg te denken.

Ik zal nog was geduld met hem moeten hebben maar een cijfer 9 zou hem niet misstaan, zo lief, zo warm, zo gezellig en vooral erg pienter. Tamara en haar familie zijn geweldig en nog steeds houden wij graag contact, dankjewel voor alles wat jullie hebben opgestuurd, ik zal erg goed voor Georgi zijn en hopelijk zien wij elkaar in het voorjaar eens.

Annette de Vogel is ook goud waard geweest om mij deze kans te geven.

We wandelen vroeg meestal om 07.00 uur en de laatste van de 5 of 6 keer is om 22.00 uur hierna gaat meneer naar bed !

Hou jullie uiteraard op de hoogte.

Frits Vinju

Over ons

Stichting Verhuisdieren, wie of wat is dat? Verhuisdieren is een online platform waar mensen die een huisdier of oppasdier zoeken terecht kunnen, maar ook mensen die een ander thuis zoeken of hulp bij de verzorging voor hun hond, kat of konijn. Vraag en aanbod worden op verantwoorde wijze bij elkaar gebracht door de behoeften van het dier te matchen aan de wensen van de mens.


 

Verhuisdieren matcht mens & dier en is een diervriendelijk herplaatsingsintiatief van Femke Pasquino-De Harde.

WAT IS HET IDEE?

Door de zoeker naar een huisdier te koppelen aan mensen die niet langer voor hun dier kunnen zorgen, kunnen katten en honden rechtstreeks van hun oude baasje naar een nieuw baasje verhuizen. Zo blijft hen een verblijf in het asiel bespaard. 

Omdat het zoeken en plaatsen van dieren bij Verhuisdieren niet anoniem kan en er geen hoge bedragen voor dieren gevraagd mogen worden, kunnen gebruikers er van uit gaan dat de adoptie betrouwbaar is en er geen commercieel belang is. 

EEN HUISDIER ZOEKEN DAT BIJ JE PAST

Door het grote online aanbod op vele websites en in de asielen is het moeilijk om een juiste keuze te maken. Je bent al snel geneigd af te gaan op het uiterlijk van een dier, terwijl het juist zo belangrijk is of de eigenschappen van een dier wel bij je passen. Verhuisdieren helpt je door je een zoekprofiel te laten invullen en dat met dieren te matchen die bij jou passen. 

EEN NIEUW THUIS VOOR JOUW DIER

De dieren die op Verhuisdieren staan, zijn honden, katten en konijnen waarvoor de oude baasjes niet meer kunnen zorgen. Of het zijn dieren uit het buitenland die anders een zwaar straatleven tegemoet zouden gaan. Als je een nieuw baasje zoekt voor je dier is dat vaak een moeilijke emotionele beslissing. Je wilt het beste voor je dier, dus ben je op zoek naar een baasje dat helemaal bij hem of haar past. Als je je dier naar het asiel brengt, weet je sowieso niet bij wie je hond of kat terecht komt. En via internet is het best lastig om op deze manier een juiste match te vinden. Je kan te maken krijgen met handelaren en misschien past die persoon wel helemaal niet bij jouw hond of kat.

Verhuisdieren helpt, want de zoeker moet eerst een zoekprofiel maken en matchen met jouw dier. De eerste selectie is dus al gemaakt. Vervolgens wordt de zoeker gevraagd om onze stichting te steunen met €25,-, pas dan krijgen ze jouw contactgegevens. Ze zijn dus oprecht geïnteresseerd om kennis te maken met jouw dier. 

CONCLUSIE

Over Verhuisdieren:

  • Een eenvoudig betrouwbaar platform dat de wens van de mens en de behoeften van het dier matcht.
  • Als zoeker kun je snel inzicht krijgen in de dieren die passen bij jouw levensstijl.
  • Als plaatser krijg je alleen reacties van mensen die een geschikte partij zijn voor jouw huisdier.
  • Je dier wordt een stressvol verblijf in het asiel bespaard.
  • Dierenhandelaren krijgen zo min mogelijk kans om actief te worden op de site. Verhuisdieren.nl is ook niet interessant voor dierenhandelaren omdat er niet op ras gezocht kan worden en er geen hoge adoptiebedragen gevraagd mogen worden.
  • Ons team staat altijd klaar om begeleiding te bieden.

HERPLAATSING VOORKOMEN

Het is natuurlijk heel mooi dat we een platform hebben om dieren te matchen met een ideaal baasje, maar als we met het bieden van hulp bij gedragsproblemen of tijdgebrek herplaatsing kunnen voorkomen is dat natuurlijk nog mooier.

Via ons online platform de huisdierenschool.nl kunnen huisdiereigenaren verschillende cursussen volgen. Sommige helpen bij gedragsproblemen, andere helpen de communicatie tussen mens & dier te verbeteren en weer andere cursussen nodigen de baasjes uit leuke actvititeiten met hun dier te ondernemen. Ook kan er contact gelegd worden met de  dierenexpert voor bijvoorbeeld een consult of advies. 

Oppasdieren: Het is ook mogelijk om via Verhuisdieren hulp te vinden bij de verzorging van je huisdier. Je kunt hier een tijdelijk logeeradres vinden of structurele hulp bij de verzorging. Ook kun je in contact komen met een gastgezin waar de hond of kat mag verblijven tot er een nieuw baasje is gevonden of als niet duidelijk is wanneer je weer voor je dier kunt zorgen.

MERKIDENTITEIT

Wil je meer lezen over onze identiteit? Klik dan het uitgebreide document (pdf) of op het plaatje hieronder. In dit document staan onder ander onze missie en visie uitgebreid omschreven.

Onze roots: Onnodig dierenleed voorkomen

Onze intentie: Elk dier verdient een liefdevol thuis

Onze visie: Harmonieuze relaties tussen dier en mens maken het leven mooier

Onze missie: De ideale match creëren tussen dier en mens

Onze doelgroep: Echte dierenliefhebbers

Onze rol: Zorgvuldige matchmaker

Onze essentie: Matcht mens en dier

Kernwaarden

Verhuisdieren heeft een aantal kernwaarden.

ANBI-STICHTING

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-keurmerk. Dit betekent dat wij geen winstoogmerk hebben en donaties en support nodig hebben om te kunnen bestaan. Wil jij Verhuisdieren steunen met een donatie? Word dan supporter of maak eenmalig een donatie over. 

BANK

Stichting Verhuisdieren.nl
IBAN: NL71 TRIO 0391 2122 73
Plaats: Amsterdam
O.v.v.: Donatie Stichting Verhuisdieren

WERKWIJZE
 

 

23 juli 2022 Georgi in de Telegraaf
Met vriendelijke groet,
Frits Vinju

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jan Heitmeier | Antwoord 16.04.2022 21:59

Leuke pagina!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

27.11 | 12:49

Beste Julius f.vinju@hccnet.nl groet Frits Vinju

...
26.11 | 13:13

Ik heb nog een foto van mijn schoonvader uit de tijd , maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen. Dries van Eekelen bokste bij Jan Loosekoot in de Valkenburgstr

...
25.11 | 14:45

Heer Ferringa, Deze naam zegt mij niets, ik ben ook van een andere generatie, wellicht kan ik wat oudere sporters eens vragen, groet Frits

...
25.11 | 12:01

Hallo, zegt de naam Andries van Eekelen u iets ?
Nu 87 jaar en gebokst in de jaren 50.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE