Boek Alex Blanchard

Het bewogen leven van de 'Nederlandse Ali', zesvoudig Europees kampioen boksen

Het bewogen leven van ‘de Nederlandse Ali’, zesvoudig Europees kampioen. Openhartig, onthullend, spraakmakend ***** Op tweejarige leeftijd belandt Alex Blanchard, kind van een Surinaamse vader en een Groningse moeder, in een kindertehuis. Hij zal daar dertien jaar doorbrengen. Geïnspireerd door Muhammad Ali vecht hij zich in de bokssport een weg naar de top. In 1982 verliest hij het ‘gevecht van de eeuw’ van Rudy Koopmans, maar in 1984 wint hij alsnog de Europese titel halfzwaargewicht. Hoewel zijn profcarrière ongekend succesvol wordt, lonken de wereld van glitter & glamour, seks, drugs en penoze. Met zijn avontuurlijke inslag werkt hij zich steeds dieper in de nesten, tot op het punt dat hij alles verliest: zijn carrière, zijn rijkdom, zijn dierbaren, zichzelf. Als hij tot slot de handdoek in de ring gooit, is het enige dat hem nog rest karakter. VECHTER is een openhartig, meeslepend, heftig en humoristisch beschreven verhaal. Het bevat mooie en minder fraaie anekdotes over een kleurrijk leven vol hoge toppen en diepe dalen, waarin altijd weer de vechtlust wint.

Ik was bevoorrecht het te mogen lezen, al 45 jaar vrienden, een boek wat een realistisch beeld geeft van de mens Alex Blanchard, veel hoogtepunten maar ook dieptepunten, een vechter die minimaal wereldkampioen had moeten worden, soms loopt het leven anders maar een erelijst om U tegen te zeggen.
Uiteraard het EK gevecht tegen Rudi Koopmans uitvoerig beschreven maar ook alle andere aspecten van het leven, in een woord indrukwekkend verhaal en zeer de moeite waard om het eens rustig te lezen.

Mijn eerste ervaring met Alex was bij boksschool Ome Piet ter Meulen singel Amsterdam, ik dacht dat ik een steen tegen mijn hoofd kreeg met sparren, dat ging er hard aan toe, het talent droop er vanaf, de uitstraling was er al, dekking hoog houden was mijn antwoord, maar toch kwamen de linkse directes goed aan.

Het begin van een leven lang vriendschap met ups en downs zoals het hele leven is.

Resumerend ik had het niet willen missen, mooie tijden in heel veel opzichten.

Dit boek is vanaf 11 november 2021 verkrijgbaar bij BOL / Bruna / en nog veel meer verkooppunten.

Zeker voor de komende feestdagen een voltreffer !!

 

   Frits Vinju

Met een zeldzame combinatie van vlijmscherpe eerlijkheid en humor beschrijft "Vechter" het onstuimige leven van Alex Blanchard. Zowel Penoze als beroemdheden staan te popelen om hun opwachting te maken. Zoals Klaas Bruinsma, Cor van Hout, André Brilleman, Geurt Roos, Willem Endstra, en niet te vergeten Muhammed Ali. De lezer kan eindelijk begrijpen waarom Alex "de wedstrijd van de eeuw" tegen Koopmans verloor, maar Rudy's ongeslagen nemesis Richard Caramonolis wel het ziekenhuis in kon slaan. En aldus Europees kampioen werd. Er had veel meer ingezeten, maar zijn trouw aan vriend en trainer Eric van den Berg weerhield hem ervan die stap naar de US of A te maken. 

Zijn leven kende ultieme ups en downs, zowel zwemmen in geld als verdrinken in schulden.

De mooiste vrouwen komen voorbij, zoals Sylvia Millecam en Rosalie van Breemen.

Ik heb samengewerkt met Alex om dit aangrijpende levensverhaal op papier te krijgen. 

Vanaf 11/11-2021 overal in de winkel en bij Bol.com.  

www.peterfrensdorf.nl

Peter Frensdorf 

Met vriendelijke groet,
Frits Vinju

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

27.11 | 12:49

Beste Julius f.vinju@hccnet.nl groet Frits Vinju

...
26.11 | 13:13

Ik heb nog een foto van mijn schoonvader uit de tijd , maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen. Dries van Eekelen bokste bij Jan Loosekoot in de Valkenburgstr

...
25.11 | 14:45

Heer Ferringa, Deze naam zegt mij niets, ik ben ook van een andere generatie, wellicht kan ik wat oudere sporters eens vragen, groet Frits

...
25.11 | 12:01

Hallo, zegt de naam Andries van Eekelen u iets ?
Nu 87 jaar en gebokst in de jaren 50.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE