Bloemen sings Streisand

Op "Bloemen zingt/sings Streisand" brengt Karin Bloemen een hommage aan haar grote idool Barbra Streisand. En als een ware kameleon kruipt zij zelfs in de huid van La Streisand voor de foto op het hoesje van deze dubbel-CD. Als je ziet hoeveel zorg er besteed is aan deze metamorfose weet je eigenlijk al meteen dat het met die CD ook wel goed zal zitten. Het blijft natuurlijk gevaarlijk om nummers te zingen, die je grote idool al zo prachtig vertolkt heeft, maar mede dankzij de inventieve arrangementen en het onovertroffen Metropole Orkest weet Karin alle dertien nummers een eigen invulling te geven. Trouwe bezoekers van La Bloemens theatershows hebben in het verleden al vaker kunnen horen dat Karin het oeuvre van La Streisand als geen ander kan te vertolken. Het komt dan ook niet als een verrassing dat er eindelijk een CD verschijnt, waarop Karin Bloemen zich helemaal uit kan leven op nummers als Somewhere, The Way We Were en Evergreen. En deze CD is niet alleen een hommage aan Barbra. Meer nog is het een hommage aan de neus van Barbra. En dan niet haar beroemde handelsmerk. Nee, de neus die Barbra heeft voor het uitzoeken van bijzonder repertoire van zeer getalenteerde componisten en tekstschrijvers. Want alle dertien nummers op deze CD zijn stuk voor stuk evergreens die de tand des tijds al jaren weten te doorstaan. En laat Karin nu zelf ook een goede neus hebben voor talent. Dat blijkt wel uit het feit dat ze alle dertien nummers heeft laten vertalen door tekstschrijvers als Friso Wiegersma, Koen van Dijk en Onno Kosters. En dat levert nog eens een drie kwartier luisterplezier op, dankzij de prachtige Nederlandstalige teksten, soms letterlijk, soms vrij, maar altijd poëtisch en veelzeggend. Luister bijvoorbeeld eens naar de vertaling van Send in the Clowns en opeens komt de schrijnende betekenis van deze klassieker zo veel harder bij je naar binnen. Bloemen zingt/sings Streisand is een bijzondere dubbelaar. Sommige nummers die je al zo vaak gehoord hebt, lijken als nieuw door de vertolking van een van de meest bijzondere talenten van dit land. Karin did it again/deed het weer!

 

Luister en geniet,

 

Frits Vinju

TRACKLIST CD 1

1. Somewhere (3:24)
2. The Way He Makes Me Feel (3:25)
3. Yesterdays (3:09)
4. Everybody Says Don’t (2:26)
5. My Man (3:43)
6. People (5:32)
7. On A Clear Day  (3:26)
8. Gotta Move (2:19)
9. Queen Bee (3:53)
10. Evergreen (3:28)
11. Send In The Clowns (4:07)
12. The Way We Were (3:40)
13. The Minute Waltz (2:17)

TRACKLIST CD 2

1. Later (3:24)
2. Wat Ik Voor Je Voel (3:25)
3. In Die Tijd (3:09)
4. Waarom Zeggen Ze ‘nee’? (2:26)
5. Mijn Man (3:43)
6. Vriendschap (5:32)
7. Op Een Morgen (3:26)
8. Dan Maar Niet! (2:19)
9. De Bijen-bea (3:46)
10. Eeuwige Liefde (3:29)
11. Lach Het Maar Weg (4:07)
12. Wat Voorbij Is (3:38)
13. De Minutenwals (2:17)
14. Bonus Track: De Minutenwals

Het is al even geleden hoor 2006, ik mocht de cd's aanleveren een stuk of 75 meen ik mij te herinneren, La Bloemen ging ze beluisteren en koos een geweldige slectie van nummers uit.

Ik kreeg een persoonlijke uitnodiging voor de presentatie van haar nieuwe dubbel CD Bloemen zingt - sings Streisand, het was zo uniek, zo geweldig zelfs mijn naam staat vermeld op de cover van de cd, zeer trots en vol bewondering hoe zij de nummers ten gehore bracht.

Uiteraard was er veel pers en media aanwezig, er gebeurde daadwerkelijk iets die bewuste middag in de Schouwburg te Amsterdam.

Haar verschijning is al geweldig laat staan haar stem.

https://www.labloemen.nl

Frits Vinju

www.labloemen.nl
En toen kwam op 04/01/2019 de post, prachtig pakket van Karin Bloemen met deze singel !! Super toch !
Met vriendelijke groet,
Frits Vinju

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 12:49

Beste Julius f.vinju@hccnet.nl groet Frits Vinju

...
26.11 | 13:13

Ik heb nog een foto van mijn schoonvader uit de tijd , maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen. Dries van Eekelen bokste bij Jan Loosekoot in de Valkenburgstr

...
25.11 | 14:45

Heer Ferringa, Deze naam zegt mij niets, ik ben ook van een andere generatie, wellicht kan ik wat oudere sporters eens vragen, groet Frits

...
25.11 | 12:01

Hallo, zegt de naam Andries van Eekelen u iets ?
Nu 87 jaar en gebokst in de jaren 50.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE