Petra Berger a Tribute to Barbra Streisand

 

Waarom breng je deze ode aan Barbra Streisand?

 

 

 

Barbra Streisand is al sinds mijn prille jeugd mijn grote voorbeeld en inspiratiebron geweest. Haar stem is zo bijzonder en uniek. Toen ik op 9 jarige leeftijd mijn eerste Streisand LP kreeg was ik, ondanks mijn jonge leeftijd, direct geraakt. Ik deed in mijn vrije tijd niets liever dan met haar liedjes meezingen voor de spiegel in mijn kamertje. Ik kan wel zeggen dat zij een heel belangrijke rol heeft gespeeld in mijn keuze om zelf ook te gaan zingen en in de ontwikkeling van mijn eigen carrière. Dit jaar vierde Barbra haar 75ste verjaardag en dat leek mij een mooi moment om bij haar muziek en haar boeiende leven stil te staan in het theater.

 

Wat is de persoonlijke betekenis voor jou?

 

Behalve haar uitzonderlijk zangkunst heb ik ook enorm veel respect voor haar als vrouw. Ze heeft zoveel kwaliteiten ontwikkeld tot een ongekend hoog niveau. Van zingen tot acteren tot regisseren en produceren. Haar drang naar perfectie herken ik erg goed en ook de moeilijkheid die dat vaak voor jezelf met zich meebrengt; je vraagt erg veel van jezelf. Maar goed, dat maakt ook dat je blijft ontwikkelen en blijft groeien; dat is het goede aan deze eigenschap. Daarbuiten is Barbra ook nog een sociaal-maatschappelijk en politiek actieve vrouw die haar idealen ten volle nastreeft. Een prachtig voorbeeld voor mij ook in mijn persoonlijk leven.

 

Is er een favoriet Streisand nummer dat je in de voorstelling zingt?

 

Dat is moeilijk kiezen! Maar als ik er één moet noemen dan is het ‘The way we Were’. Het is een prachtige compositie met mooie, lyrische zanglijnen en veel verschillen in dynamiek. Een echte uitdaging om goed te doseren als ik het zing. De tekst is ook prachtig en betekenisvol. Herinneringen, goed of slecht, zijn deel van ons leven en bepalen voor een groot deel wie we zijn geworden. Het koesteren van herinneringen is waardevol, terugkijken met een glimlach en vooral de goede momenten vasthouden.

 

www.petraberger.nl


Petra

 

Concerten 2018

12. jan, 2018
Om het repertoire van Barbra Streisand te vertolken, heb je een topzangeres nodig. En die hebben we in Nederland: Petra Berger. Op haar met goud en platina bekroonde cd’s combineert ze klassieke muziek met pop. Tel daar haar persoonlijke bewondering bij op voor Streisand – die dit jaar 75 wordt – en alle ingrediënten voor een integer en mooi tribute-concert zijn aanwezig. Petra en haar band brengen prachtige vertolkingen van klassiekers als ‘Don't Rain On My Parade’, ‘People’, ‘The Way We Were’ en ‘Evergreen’, pophits als ‘Woman In Love’ en ‘Guilty’ en natuurlijk nummers uit de vele films en musicals waarin de ster en stem van Streisand straalden.

www.petraberger.nl
Met vriendelijke groet,
Frits Vinju

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 12:49

Beste Julius f.vinju@hccnet.nl groet Frits Vinju

...
26.11 | 13:13

Ik heb nog een foto van mijn schoonvader uit de tijd , maar weet niet hoe ik deze kan toevoegen. Dries van Eekelen bokste bij Jan Loosekoot in de Valkenburgstr

...
25.11 | 14:45

Heer Ferringa, Deze naam zegt mij niets, ik ben ook van een andere generatie, wellicht kan ik wat oudere sporters eens vragen, groet Frits

...
25.11 | 12:01

Hallo, zegt de naam Andries van Eekelen u iets ?
Nu 87 jaar en gebokst in de jaren 50.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE