Rudi Koopmans Europees kampioen 1978 - 1984.

Rudi Koopmans een echte prof !

Rudi volop in training !

     

Rudi Koopmans  is een voormalig Nederlands bokser en veelvoudig Europees Kampioen boksen professional halfzwaargewicht.

Koopmans bokste in 1978 voor het eerst om de Europese titel in het halfzwaargewicht. Hij won van de Italiaan Aldo Travesaro. Een jaar later versloeg hij Travesaro wederom. Tot 1984 bleef hij in twaalf partijen waarin hij werd uitgedaagd overeind.

 In 1984 verloor hij echter door opgave de titel aan de Fransman Richard Caramanolis, de oorzaak een gebroken rechterhand.Op 28 november 1980 bokste Koopmans om de wereldtitel tegen de Amerikaan Eddie Mustafa Muhammad.

Al na drie ronden staakte de scheidsrechter de match omdat verder boksen voor Koopmans onverantwoord was, een zogenaamd 'technisch knock-out'. Volgens Koopmans had hij een kopstoot van zijn tegenstander gekregen, beelden en foto's wezen uit dat dit inderdaad het geval was geweest.

Na de verloren Europese titel in 1984 stopte Koopmans met zijn professionele carrière maar hij bleef actief in de sportschoolwereld.

Een van zijn beste partijen was het titanen gevecht met Alex Blanchard in Rotterdam Ahoy, zelden heeft een partij zoveel uitstraling gehad als dit titel gevecht, ruim 30 jaar na dato spreken de mensen er nog over.

Hierbij een aantal momenten uit dit EK gevecht 15 november 1982 Alex Blanchard versus Rudy Koopmans.Koopmans tegen Blanchard, dat waren nog eens tijden. Want ooit kende Nederland geweldige bokst tijden met mannen als Rudy Koopmans en Alex Blanchard. In een bomvol en uitverkocht Sportpaleis Ahoy in Rotterdam vochten op 15 november 1982 Koopmans en Blanchard. Rudi Koopmans verdedigde zijn Europese titel halfzwaar gewicht en won in ronde acht. Deze partij ging de boeken in als een klassieker en bij het zien van de beelden nu, 30 jaar later blijft dat zo. Voor de echte boks liefhebber.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Rudi_Koopmans

Frits Vinju

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

29.12 | 16:14

Top site Frits ziet er netjes uit.

...
30.10 | 15:57

Mooie site Frits en nog bedankt voor Sjakie👍⚽️

...
18.01 | 13:41
Ome Piet Termeulen heeft ontvangen 44
08.01 | 08:14
Fotoalbum Petra heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE